Custom Search

Alzheimer - Katarakt İlişkisi, Alzheimer Tedavisi, Belirtileri

Alzheimer - Katarakt İlişkisi, Alzheimer Tedavisi, Belirtileri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Günümüzün hızla yayılan hastalıklarından olan alzheimer katarakt sayesinde de ortaya çıkabilmekte...

Bu hastalık yeni bir hastalık olmasa da hastaların sayısı giderek artmaktadır. Alzheimer kendini unutkanlıkla belirttiği gibi katarakt da görme kaybı ile kendini belirtir. Avusturya Sen Jorj Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tanıl Gürsel Alzheimer ve katarakt arasındaki ilişki konusunda bilgiler verdi.

Göz testleri erken Alzheimer teşhisinde önem arz edebilir. Çünkü Alzheimer’lı hastalar yaşlılar ve demans sadece beyinsel değil bir bütün olarak vücudun diğer bölgelerinde de birtakım bozukluklar gösterebilir. Bunlardan biriside katarakt’tır. Çünkü kortikal katarakt dediğimiz bir katarakt cinsinde, lensin kortex kısmında genetik DNA şifresinde keşfettiğimiz delta-catenin denen bir protein bulunmuştur.

 Delta-catenin Alzheimerlı hastaların beyin dokusunda da bolca bulunmaktadır. Her iki hastalığın birlikte olduğu olgularda analiz edilmiştir. Yapılan araştırmalar neticesinde Alzheimer’ın sadece beyinle sınırlı bir hastalık olmadığı, sistemik belli bulgulara da sahip olduğu gösterilmiştir. Bu bağlamda kortikal katarkt ve Alzheimer ilişkilendirilmişlerdir.

Erken bir kortikal katarkt teşhisi Alzheimer içinde erken bir teşhis metodu olabilir. Rutin göz muayeneleri yaşlı kişilerde bu nedenle önemli olabilmektedir. Kortikal kataraktlı hastalarda Alzheimer’ın erken teşhisi olarak şüpheli yaklaşılabilinir. Bu konuda daha pek çok araştırmanın yapılması da faydalı olacaktır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 10:10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy