Custom Search

2014 Kredi Kartı Taksit Sayısı, Kredi Kartı Düzenlemesi 2014

2014 Kredi Kartı Taksit Sayısı, Kredi Kartı Düzenlemesi 2014


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


2014 yılına dair yapılan düzenlemelerden biri de bddk tarafından kredi kartları için yapıldı. Takit sayısı 9 un üstüne çıkamayacak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), kredi kartları ve kredilerle ilgili düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayınlandı. 1 Şubat’tan itibaren kredi kartlarında taksit sınırı 9 ay olurken, altın, cep telefonu, gıda ve akaryakıtta taksitlendirme tamamen kaldırılacak. BDDK, konut ve taşıt kredilerine de sınır getirdi. Buna göre konut kredisinde yüzde 25, oto kredisinde yüzde 30-50 peşin verilecek.



Bir süredir bireysel kredileri kısmaya çalışan BDDK, beklenenden katı tedbirler aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, kredi kartıyla yapılan mal ve hizmet alımının yanı sıra nakit çekiminde taksitlendirme süresi 9 ayla sınırlandırıldı.
Kredi kartı taksitlerinde sürpriz, cep telefonundan geldi. Cep telefonunun yanı sıra kuyumculukta kredi kartına taksit tamamen kaldırıldı.

Senete gün doğdu
1 Şubat’tan geçerli kararla, özellikle cep telefonlarında geri gelen senetli satışların daha da yaygınlaşması bekleniyor. Akıllı cep telefonlarında artması beklenen bir başka satış türü de GSM firmalarının uzun vadelerle yaptığı kontratlı satışlar. Vergi yükü fazla olan telefonları yurtdışından ucuza almak da öne çıkan seçenekler arasında.
BDDK’nın kuyumculukta taksiti kaldıran kararıyla da kredi kartıyla altın alıp bunu nakit paraya çevirmek gibi yöntemlerin önüne geçilmiş olacak. BDDK’nın gıda ve akaryakıtta taksiti kaldıran kararı ise bir süredir bekleniyordu.

Otoda 50 bin TL sınırı
BDDK, konut ve otomobil kredilerine de peşin sınırı getirdi. Buna göre konut kredisi tutarı, konut değerinin yüzde 75’ini aşamayacak. Yani konut değerinin yüzde 25’i peşin verilecek. Taşıt kredilerine de 50 bin TL sınırı getirilecek. 50 bin TL’ye kadar olan araçların yüzde 30’u, 50 bin liradan pahalı araçların yüzde 50’si için peşin istenecek.
BDDK’nın kararıyla tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredilerinin vadesi 48 ayı geçemeyecek. Kredilerinde 48 ay vade sınırı dünden itibaren yürürlüğe girerken, peşinata ilişkin düzenlemeyse 1 Şubat’ta başlıyor.
Konut kredileriyle ilgili sınırlamalar da dünden itibaren yürürlüğe girdi.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 18:18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy