Custom Search

Dukan Diyeti Hakkında, Dukan Diyeti Nedir?

Dukan Diyeti Hakkında, Dukan Diyeti Nedir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼




Dukan Diyeti Hakkında, Dukan Diyeti Nedir?

Dukan diyeti, yüksek protein alınarak yapılan ve belirli aşamaları olan bir diyet sistemidir. Her ne kadar pek çok doktor bu diyeti savunmasa da, çok iyi kilo verildiği lanse edildiğinden çok dikkat çekici olmuştur.

Bu diyette, belirli günlerde bazı yiyecekleri sınırsız bir şekilde yiyebiliyorsunuz. Bu nedenle, dukan sizi çok fazla strese sokmadığı gibi, diyet kurallarına uymakta zorlanmıyorsunuz.

Hepimiz, her pazartesi diyete başlar ve Salı günü genelde bırakırız. Bunun sebebi, alışkın olduğumuz yemek yeme sistemimize uyum sağlamakta psikolojik olarak zorlanmamızdır. Dukan diyeti, zorlandığımız konularda daha esnek olduğundan çok beğenilmektedir.

 Haftanın bazı günlerinde protein günleri vardır. Bu günlerde sınırsız et ve balık yenilebilmektedir. Vücuda yüksek oranda alınan protein kilo verme sürecini hızlandırırken, o günlerde istediğiniz kadar yemek yenildiğinden, bir psikolojik rahatlama da olmaktadır. Yüksek protein almak, vücutta kolestrol artışına ve böbreklerde çeşitli sorunlara neden olabileceği gibi, çok fazla kalsiyum kaybı yapacağından, doktor kontrolünde takviyeli olarak diyeti uygulamakta fayda vardır.

Dukan diyetine başlayacaksanız, ilk 10 gün kadar sadece bol protein ile beslenmeniz gerekmektedir. Bu nedenle, ilk 10 gün zorlanabilirsiniz. Her ne kadar meşhur ve etkisi kanıtlanmış bile olsa, her metabolizma farklı çalışmaktadır. Bu nedenle, bir hekime gözükmekte fayda vardır.

Diyetlerde önemli olan, yemek yeme alışkanlıklarınızın sağlıklı ve düzenli şekilde olmasına alışmaktır. Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde, zaten kilo vermeye başlarsınız. Bir hekime gözüktüğünüzde, size belirli tahliller yapılacak ve metabolizma çalışma hzınız tespit edilerek, ona göre bir diyet reçetesi verilecektir. Yani tıbben, diyetler kişiye özel çıkarılır, bu nedenle de hekim kontrolünde yapılan diyetler başarılıdırlar.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:36

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy