Custom Search

Hangi Besinlere Folik Asit Bulunur? Folik Asit Görevleri Kullanımı

Hangi Besinlere Folik Asit Bulunur? Folik Asit Görevleri Kullanımı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Bir çok durumda özellikle de hamilelikte vitamin takviyesi olarak kullanılır.... Folik asit normal hayatımızda dagerekli olan bir vitamin gurubudur. Folik asit bakımından zengin olan besinler resimde belirtilmiştir. Ayrıca Folik asitin hangi durumlarda kullanılması gerektiği de belirtilmiştir....




Folik asit özellikle sinir sistemimiz üzerinde çok etkilidir. İncebağırsakta emilerek karaciğere gelir ve vücudun çeşitli ihtiyaçlarını sağlar. Bira mayası, karaciğer, böbrek, yurmurta, tahıllar, ceviz, badem, fındık, ıspanak, maydanoz, nanede bol miktarda bulunur. Yetişkinlerde folik asit ihtiyacı, 400 mcg’dir. Gebelik ve emziren annelerde 800 mcg kadar gereklidir.


Folik asidin çok eksikliği anemi başlatır. Uyuşuk, yorgun, nefes darlığı, deride solgunluk başlıca belirtileridir. Dil kırmızı renktir. hafif eksiklikte depresyon sıklıkla görülür. Tedavi edilmezse, sinirlerde hasar yaratabilir. Bira, şarap gibi alkol tüketenlerde ve sigara içenlerde folik asit eksikliği çok karşılaşılan bir durumdur. Depresyon, şizofreni hastalarında folik asit seviyeleri çok düşüktür. Yaşlılarda ve zeka geriliği yaşayanlara folik asit desteği yapmak gereklidir.



Anne karnında oluşan bebeğin omurgasının gelişimi, beyin ve zeka düzeyinin iyi olması nedeni ile folik asit çok önemlidir. Folik asit, protein sentezi,hücre çoğalması, kemik iliğinin düzgün olması, sinir sisteminin oluşumu için gebeliğin özellikle ilk 3 ayında mutlaka kullanılmalıdır.  Folik asit vücutta depolanamadığından her gün alınmalıdır.



Folik asit, kan hücrelerinin, sinir dokularının oluşumu için kullanılmalıdır. Gebelikte kansızlığın tedavisinde kullanılır. Ateşli hastalıklar, diş eti rahatsızlıkları, plaklar için hekimler folik asit kullanmaktadır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy