Custom Search

Kış Lastiği Tüm Araçlara Zorunlu Oldu Haberi

Kış Lastiği Tüm Araçlara Zorunlu Oldu Haberi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Sadece ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması artık tüm araçlarda otomobillerde zorunlu hale geldi. Emniyet genel müdürlüğünden yapılan açıklamayla 54 kentte kış lastikleri zorunlu olacak. Bu haber aslında bir nevi hem can sağlığı açısından güzel bir uygulama....
Diğer açıklamalar şöyle;

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54  ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini  sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs minibüs gibi büyük  araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır  geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi.


Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü  ekipleri, D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.

Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari  araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri,  kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.

 Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada  kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.

 Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp  takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

  ''Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu  amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları  zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine  engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini  azaltıyor."   Bahadır,  kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını  kaydetti.

İşte kış lastiği kontrolleri yapılacak 54 kent:

AFYONKARAHİSAR

AĞRI

AMASYA

ANKARA

ARTVİN

BİLECİK

BİTLİS

BOLU

BURDUR

BURSA

ÇANKIRI

ÇORUM

DENİZLİ

EDİRNE

ELAZIĞ

ERZİNCAN

ERZURUM

ESKİŞEHİR

GÜMÜŞHANE

HAKKARİ

ISPARTA

İSTANBUL

KARS

KASTAMONU

KAYSERİ

KIRKLARELİ

KIRŞEHİR

KOCAELİ

KONYA

KÜTAHYA

MANİSA

MUŞ

NEVŞEHİR

NİĞDE

SAMSUN

SAKARYA

SİVAS

TEKİRDAĞ

TOKAT

TUNCELİ

UŞAK

VAN

YOZGAT

ZONGULDAK

AKSARAY

BAYBURT

KARAMAN

KIRIKKALE

BATMAN

ŞIRNAK

ARDAHAN

IĞDIR

KARABÜK

DÜZCE

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 09:53

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy