Custom Search

Solunum Yolu Enfeksiyonu Hamilelikte, Tedavisi

Solunum Yolu Enfeksiyonu Hamilelikte, Tedavisi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼




Gebelikte üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmamak için gerekli önlemler alınmalıdır. Kapalı ortamlarda fazla kalınmamalıdır. Merkezi sistem klima çalışan alanlara gidilmemelidir. Enfeksiyon geçiren hastalar ile aynı ortamda olmamak, soğuktan korunmak, dengeli beslenmek çok önemlidir. Kombi ve sobaların yakıldığı ortam havaları hızla kuru bu da enfeksiyon oluşmasını kolaylaştırır. Bu nedenle bu ortamların nemlendirilmesi çok önemlidir.

Gebeliğin 14 haftası sonbahar ve kışa denk geliyorsa grip aşısı yaptırılabilir. Grip aşıları, canlı virüs taşımadıklarından hekim tarafından rahatlıkla verilir. Grip aşısının üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanma şansı yüksek olan gebelere hekimler ilk 3 ay içinde rahatlıkla yazmaktadır.

Eğer, hamileyseniz ve grip olduysanız virüs nedeni ile bebek zarar görmez. Sadece yüksek ateş nedeni ile ilk ayalarda düşük ilerleyen aylarda erken doğum riski oluşur. Bu nedenle hekime başvurulmalıdır. Grip yüksek ateş ile devam ediyorsa bronşit ve zatürreye dönmeden hastanede tedavi uygulanarak kontrol altına alınmalıdır. Bronşit ve zatürre bebeğe zarar verecektir.

Hamileyken grip geçiren hastalara, bol istirahat, sıvı alma ve C vitamini önerilir. Nefes almada zorlanma, yüksek ateş hamilede varsa mutlaka hekime başvurması önerilir. Genelde hekime danışmadan asla ilaç almamak şiddetle önerilir. Fakat, pek çok gebe doktorun verdiği ilacı bebeğe zarar verir diye kullanmamaktadır. Bu durum hem bebeğe hem de anneye ciddi zararlar verebilir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy